Hacerse mayor en el Autismo

Hacerse mayor en el Autismo

En la jornada de inauguración del Postgrado de Autismo de la Cátedra de Autismo de la UdG, invitamos a todo el público, tanto profesionales como familiares, a que puedan escuchar a grandes personas expertas sobre lo que significa envejecer con la Condición del Espectro Autista.

Tendremos investigadores internacionales y la gran oportunidad de escuchar en directo a la Dra. Catriona Steward. Persona autista y experta en asesoramiento a instituciones europeas en este ámbito. Ha publicado diversos artículos y libros y ha sido reconocida por diversas instituciones como una de las referentes internacionales en este campo.

Se dispondrá de traducción simultánea del inglés al castellano.

Visualización en vídeo

Precios:
20€ - En vídeo online en diferido

Programa

Hora Contenido
08:45 - 09:15 Recogida de acreditaciones
09:15 - 09:30 Presentación
09:30 - 11:00 Dra. CATRIONA STEWARD - Retos y necesidades de las personas autistas en la edat adulta
11:00 - 11:30 Descanso café
11:30 - 13:00 DRA. REBECCA CHARLTON - Últimas investigaciones sobre el envejecimiento y las personas autistas.
13:00 - 14:00 DRA. CATRIONA STEWARD - ¿Cómo podemos abrir las instituciones a la neurodiversidad?
14:00 - 15:00 Descanso almuerzo
15:00 - 16:30 REBECA SEVILLA - Acompañamiento y apoyo en la vida adulta
16:30 - 17:30 ENEKO GARCÍA - Persona autista y trans. Nos hablará de los desafíos que ha superado para convertirse en guía profesional de montaña a pesar de tener discapacidad auditiva y visual

Expertos

  • Dona autista i Doctora en Psicologia, la Doctora Stewart ha presentat nombroses ponències i tallers en esdeveniments internacionals, en diversos entorns del Regne Unit, Canadà, Europa i Singapur. És assessora d'una sèrie de guies i protocols, inclosos el Projecte Nacional d'Autisme, 2015-2018, aportacions a la Llei de Salut Mental d'Escòcia, en relació amb l'Autisme i les dificultats d'Aprenentatge, 2018-2019. Actualment està treballant amb la Campanya #DifferentMinds del Govern escocès, llançada a l'octubre de 2020, de la qual també n'és ambaixadora. Fundadora de SWAN, entitat dedicada a donar suport a dones autistes. Va ser nomenada oficial de l'Ordre de l'Imperi Britànic (OBE) el 2020 pels seus serveis a les dones autistes.

  • Eneko és una persona trans, autista amb una condició hereditaria anomenada Usher que li provoca la pèrdida d'audició i de visió. Tot i els reptes del seu desenvolupament divergent, Eneko s'ha reconvertit professionalment i ha passat de la informàtica a fer-se guia professional de muntanya, després de finalitzar el grau de CAFE. No et perdis les seves aportacions a les jornades sobre l'autisme en l'edat adulta.

  • La Dra. Charlton és Professora Sènior de Psicologia a la Universitat de Goldsmiths (Londres). La seva recerca es centra en els canvis en la vida adulta i els factors que promouen un envelliment sa. La seva recerca examina la cognició, la cognició social i l'estat d'ànim en les persones grans. El seu treball també examina com l'envelliment afecta les persones adultes autistes en termes de cognició i benestar. La Dra. Charlton treballa amb entitats benèfiques per analitzar els factors que promouen el benestar en el procés d'envelliment i en les persones amb demència. També lidera el GoldAge Lab.

  • Rebeca és psicòloga especialitzada en teràpia familiar i en salut mental i alteracions de la conducta en persones amb discapacitat intel·lectual, autisme i altres condicions del neurodesenvolupament.