Matí d'experts: El futur de l'autisme

El futur de l'autisme

Inscripcions

Les places són limitades. Les inscripcions es faran per ordre estricte d'inscripció.

Data: Dissabte 18 Maig 2019
Horari: de 09:30h a 13:00h
Lloc: Saló d'actes de l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Inscripcions gratuites (aforament limitat)

Inscriu-te!

Programa

Hora Ponent Ponencia
09:00 - 09:30 Acreditacions
09:30 - 09:45 Salutacions i Benvinguda
09:45 - 11:15 José Ramón Alonso Autismo: una mirada de futuro
11:15 - 12:30 Berta Salvadó Últimes intervencions centrades en la familia: Què ens diuen les PBE (Pràctiques Basades en l’Evidència) sobre la intervenció primerenca. Com implementar un Coaching Familiar utilitzant les estratègies i suports segons les PBE per a promoure la Participació Activa (“Active Engagement”) al llarg de les activitats diàries. Models de Programes centrats en la família.
12:30 - 13:00 Anabel Espinosa Documental: "Érase una vez un Singspiel" es un proyecto documental transmedia dirigido y protagonizado íntegramente por personas con el Síndrome de Asperger. El objetivo de todos los elementos que componen esta obra, es enfocar el diagnóstico con naturalidad, y quitar tópicos y estereotipos que han tergiversado, de alguna manera, la realidad de estas personas."
13:00 Vermut + Networking

Experts

 • Doctor per la Universitat de Salamanca. Catedràtic de Biologia Cel·lular i Director del Laboratori de Plasticitat neuronal i Neuroreparació de l'Institut de Neurociències de Castella i Lleó. Ha estat investigador postdoctoral i professor visitant a diverses universitats d’Estats Units i Alemanya.

  Conferenciant convidat a universitats d'Espanya, Alemanya, Suècia, Dinamarca, Colòmbia, Turquia, Xile, Bolívia i els Estats Units.

  Ha publicat 41 llibres, 28 capítols de llibre i més de 150 articles científics en les principals revistes internacionals de la seva especialitat. Escriu freqüentment sobre divulgació científica i el món universitari en premsa espanyola. També és autor de relats, llibres per a nens i microrelats. Membre de comitès editorials i avaluador de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva, els governs d'Itàlia i Argentina i les principals revistes internacionals de Neurobiologia. És membre del Comitè Científic assessor de la Fundació Lilly. Ha estat consultor internacional en Llatinoamericana i Orient Pròxim, i membre-investigador dels panells d'experts en ciència-tecnologia i empresa pel Ministeri d'Economia i Hisenda.

 • Infermera pediàtrica, neuropsicòloga i logopeda amb més de 20 anys d’experiència. Especialista en diagnòstic i intervenció precoç de nens i nenes amb problemes del neurodesenvolupament i diversitat funcional.

  Especialista en sistemes augmentatius de comunicació (PECS, PROMPT, SCHAEFFER) i models d'intervenció global (DENVER, SCERT, TEACCH).

  Ha treballat en diferents hospitals (Hospital del Mar, Hospital de Nens de Barcelona, Clínica Teknon) en les unitats de Neuropediatria, Neuropsicologia i Atenció Primerenca, amb diferents equips multidisciplinaris.

  Col·labora amb el coneixement dels signes d'alarma mitjançant xerrades a serveis públics d'atenció a la infància de la Generalitat de Catalunya (CDIAP, CREDA, CSMIJ), escoles, associacions de pares, serveis de pediatria, ... També col·labora en la formació de proves diagnòstiques com l'ADI-R i ADOS amb la Dra. Catherine Lord. És membre del grup d'experts en Atenció Primerenca d’AETAPI.

  El centre que dirigeix (COADI) és un centre de referència a tot l’estat que col·labora amb associacions de famílies i terapeutes, programes de formació teòrica i pràctica específica en diferents universitats (UB, UdG, UAB, UOC, URL, AEPCCC, ...)

 • Ha estudiat Grau en Audiovisuals i multimedia en l'escola universitària ERAM. És dissenyadora gràfica, il·lustradora autodidacta i creadora de contingut multimèdia.

  Ha participat en diversos camps del sector, en el qual destaca el seu treball per a la editorial Panini España. Desde que va ser diagnosticada amb Asperger als 16 anys, va començar a buscar la manera d'ajudar a altres persones amb TEA. D'aquí va sorgir la idea del projecte documental "Érase una vez un Singspiel", un projecte transmedia que pretén mostrar la realitat amb naturalitat de les persones amb TEA, treient tópics i estereotips, destacant sobretot el diagnóstic de les dones i els adults.


Material

Teniu disponible el material de les presentacions.

Organitzadors

Ajuntament Castell Platja-d'Aro Càtedra Autisme ViuAutisme

Patrons de la Càtedra

Ajuntament Castell Platja-d'Aro ViuAutisme Rotary Universitat de Girona