La Felicitat en l'Autisme

Objectiu: La Felicitat en l'Autisme.

Jornada de Formació dirigida a professionals i familiars de persones amb TEA.

En aquesta edició de les Jornades Formatives de la Càtedra d'Autisme ens focalitzar en el benestar emocional de les personses amb TEA de qualsevol edat. Per això hem convidat experts internacionals en aquesta àrea. Peter Vermeulen porta més de 20 anys treballant per donar suport a les famílies de les persones autistes i durant la pandèmia ha desenvolupat el programa H.A.P.P.Y. Aquest dona suport a la planificació i gestió d'àrees que normalment han estat oblidades per altres teràpies i programes com el tems de lleure, la relaxació, el poder ajudar a altres persones i el benestar emocional en general.

Per la tarda tindrem dues psicòlogues especialistes en autisme, no només pel seu recorregut professinal sinó perquè les dues són autistes. Ens donaran moltes idees i recursos per recolzar a les persones TEA a regular-se.

*Els ponents parlen anglès i tindrem traducció simultània al castellà

Inscripcions

Data: Dissabte 12 Març 2022
Horari: de 09:30h a 18:00h
De forma presencial a l'Hotel S'Agaró de Platja d'Aro i de forma virtual.

Hotel S'Agaró

Preus:
60€ - General
40€ - Famílies i professionals associats a entitas federades a la Federació Catalana d'Autisme, estudiants, persones amb autisme, socis de AETAPI.
30€ - Socis de Viu Autisme

Inscriu-te!

Programa

Hora Contingut
9:15 Benvinguda i Presentació
9:30 Programa "Soy Especial". Auto-comprensió en l'autisme i el rol de la psicoeducació Peter Vermeullen
11:00 Descans - Cafè  
11:30 H.A.P.P.Y. programme Peter Vermeullen
13:30 Descans - Dinar  
15:00 Dona autista, psicòloga i autora de diversos articles i llibres. Autisme i Gestió de l'estrés. Maja Toudal
16:15 Com una mare autista pot ajudar a la seva filla autista a ser més feliç mentre troba el seu propi equilibri emocional? Anke Schwiete
17:30 Celebració 10è aniversari ViuAutisme i comiat  
  • Peter Vermeulen ha treballat com a consultor d’autisme/profesor i formador a Autisme Centraal, Bèlgica des del 1998. Màster en Psicologia i Pedagogia de la universitat de Lovaina, Bèlgica (1985) i doctor en Psicologia i Ciències Pedagògiques de la Universitat de Leiden, Països Baixos (2002). De 1987 a 1998 va treballar per a l’Associació Autisme flamenca, primer com a terapeuta per a famílies amb TEA, més tard com a director del centre de teràpies a casa i finalment com a formador i conferenciant. Ell és també el redactor en cap d’”Autisme Centraal”, revista bimensual d’autisme i membre del consell de redacció de la revista belga-holandesa d’Educació Especial, Psiquiatria Infantil i Psicologia Clínica. El Dr.Vermeulen ha publicat més de 15 llibres, entre ells “Sóc especial”, i nombrosos articles sobre l’autisme. El seu llibre “L’autisme com a ceguesa contextual” (2012), ha guanyat diversos premis als Estats Units. En el 2021 va desenvolupar el programa H.A.P.P.Y que desenvolupa un recolzament estructurat per el benestar emocional de les persones autistes.

  • Psicòloga Clínica, consultora, conferenciant internacional i autora de diversos articles i llibres especialitzats. Va ser diagnosticada de Síndrome d’Asperger al 2003. Va treballar durant molts anys amb el Dr. Tony Attwood i Kirsten Callesen, adquirint així molta experiència clínica gestionant grups d’adolescents amb TEA.

  • El nom del meu projecte és “3 dimensions de l’autisme”. El primer perquè jo mateixa sóc una dona autista, mare d’una noia autista i tinc formació especialitzada en autisme. Amb el nom ho dic tot! Sóc Especialista en promoció laboral i professional en tallers per a persones amb diversitat funcional. També estic certificada com a “HAPPY Coach”, Autism in Context.

    Tinc una gran experiència en la interacció i gestió de diferents participants: persones autistes, familiars i professionals educatius i terapèutics. Espero que amb la meva comprensió de l’autisme, junts puguem ajudar a les persones autistes a portar una vida autònoma. Per a fer-ho, cal oferir una orientació i suport basat en necessitats individuals.


Organitzadors

Càtedra Autisme ViuAutisme

Patrons de la Càtedra

Ajuntament Castell Platja-d'Aro

Rotary Universitat de Girona