Recursos per a famílies

Informació útil i necessària per l'entorn natural de la persona amb autisme: pares i mares, germans, avis, amics...

Informació Variada

Els principals estudis sobre les necessitats de les famílies de persones amb autisme, ens indiquen que la informació pràctica, directa i contrastada és totalment imprescindible.

Què és l'Autisme?

L’autisme és un terme genèric que s’utilitza per fer referència als Trastorns de l’Espectre Autista (TEA). Els Trastorns de l’Espectre Autista són un conjunt d’alteracions que afecten al neuro-desenvolupament infantil.

La forma en la que aquestes alteracions es manifesten varia molt d’un nen a l’altre, per això es parla d’un “espectre”. Existeixen, doncs, diferents maneres en les que els símptomes d’aquest tipus de trastorn apareixen, i la gravetat dels mateixos varia d’uns casos a altres.

Què és l'Autisme?

Bibliografia

Vols saber-ne més? Aquesta selecció és una bibliografia bàsica per a famílies amb nens i nenes amb autisme.

Accedir a la bibliografia

Articles de divulgació

Alguns artícles de divulgació interesants.

Accedir

Bibliografia

Pàgines web

Internet està ple d'informació que sovint fa difícil trobar la informació adequada i que realment sigui útil. Us oferim un llistat de pàgines útils i amb contingut valorat molt positivament per la majoria de famílies.

Accedir

Diccionari de termes i organismes

Diccionari de termes i organismes específics que té com a objectiu de facilitar la comprensió d'informes i procediments específics de l'autisme.

Accedir

Pàgines Web

Associacions de famílies

Llistat d'algunes de les associacions de famílies de persones amb autisme a Catalunya. Les hem organitzat per províncies, algunes les trobareu en les capitals de provincia i altres repartides per la resta del territori. Us convidem a contactar amb qualsevol d’elles per trobar suport, conèixer i compartir experiències.

Accedir

Associacions de Famílies

El meu fill té autisme?

Si has detectat que el teu fill/a té dificultats per comunicar-se, a l’hora de relacionar-se amb els altres o que presenta unes conductes una mica diferents a la resta de nens de la seva edat, potser t'has plantejat que el teu fill pugui tenir autisme. Tot i que el diagnòstic d’autisme és complexa, aquest vídeo i la informació que trobaras a continuació et poden donar algunes pistes.

Accedir

El meu fill/a és autista?

Formació, formació i més formació.

Davant un repte com l'autisme la formació és l'eina més poderosa i necessària per poder ajudar a les persones amb autisme i a les seves famílies.